Ruimte voor kansen!

Help je mee?

In Coöperatie Lichtpunt en Pangea Coöperatie werken inmiddels 15 mensen richting ondernemerschap. Bij Lichtpunt zijn dat mensen die langere tijd niet konden participeren op de arbeidsmarkt. Ze leren nu ondernemersvaardigheden om via deze weg hun bedrijf te starten.

In de andere coöperatie, Pangea dus, leren ondernemers uit oorlogsgebieden (uit Jemen en Syrië bijvoorbeeld) hoe ondernemen specifiek in Nederland werkt. Zij bouwen letterlijk een nieuw bestaan op door in hun nieuwe context te gaan ondernemen. 

Het is een groep die vanuit de bijstand de uitdaging aangaat om te participeren in de maatschappij als ondernemer. De deelnemers van deze coöperaties inspireren ons en elkaar en werken samen.

De coöperaties hebben nu een plek nodig. Het mooie nieuws is dat een maatschappelijk betrokken Stichting heeft besloten hun pand aan ons te willen verhuren tegen een voor ons goed haalbare prijs. En dat is voor de lange termijn natuurlijk top!

 

Onze tegenprestatie voor die lagere huurprijs is dat wij het pand opknappen zodat wij erin kunnen werken: het heeft leeggestaan en heel wat liefde nodig om het werkbaar en voldoende representatief te maken. Omdat gemeente en fondsen al investeren in de trajecten van deze ondernemers in spé, zoeken wij nu hulp, spullen en geld om deze prachtkans te realiseren! 

Wij hebben het geluk gevonden in een bevlogen architect en aannemer die uit pure betrokkenheid al hebben meegedacht over hoe en wat we kunnen opknappen.

Nu zoeken we de hulp, middelen en handjes om dit in Alkmaar te gaan waarmaken! 

Wil jij ons helpen? Dat zou echt top zijn!